Catalog de Semințe

”Din timpuri îndepărtate, grădinarii au fost, mereu,  cei mai buni gardieni ai Biodiversității. Fiecare grădinar reprezintă în sine o forță civică care se ignoră dar care este cea mai benefică comunității…”

grădina moldovei

Sporim biodiversitatea

Grădina Moldovei dispune de o colecție vastă de semințe vii, reproductibile, organice. Puteți obține acestea când organizăm distribuții sau schimb de semințe. Dacă aveți o grădină, cultivați hrană, și aveți interes să păstrați semințe de la culturi care vă plac mai mult (e.g., pentru mirosul, gustul lor), sau care cresc ușor, sau au o valoare pentru d-voastră (e.g., de tradiții), vă invităm să participați în scurt chestionar:

Constatarea actuală referitor la resursele vegetale este catastrofică; 75 % din speciile comestibile au dispărut în mai puțin de un secol (sursa ONU-FAO)!


Crearea unei Bănci de Semințe este primul și cel mai eficient mod de a stopa această eroziune alimentară prin căutarea, identificarea, inventarierea, inmulțirea și în final distribuirea varităților vegetale într-o regiune – Republica Moldova. Varietăți organice de legume, aromate și flori din alte regiuni sunt și ele acceptate într-o astfel de bancă cu condiția să corespundă contextului Moldovei. În acest proces de suplinire a băncii pot interveni diverși factori fie locali (țărani, grădinari, instituții academice, instituții de stat, etc.) fie din străinătate (diverse asociații care au stocul lor de semințe specifice).


Prin ”semințe organice” se înțelege semințe care sunt fertile din an în an, care sunt reproductibile (cu careva precauții) înșiși de persoanele ce le cultivă și care sunt adaptate la grădinăritul biologic; deci fără îngrășămânți și fără tratamente chimice.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com