
Anya coutinho
Director Executiv
Director Executiv din februarie 2022, Anya are trei ani de studii la universitatea de medicină, USMF (Moldova), este licențiată în Biologie, ISPA (Portugalia), deține Master în Științe și Management de Mediu, ULB (Belgia), și Master avansat în științe în Integrarea Europeană – specializarea Economie și Guvernare de Mediu, VUB (Belgia).
Fosta stagiară la Secretariatul Intergrupului Parlamentului European privind Schimbările Climatice, Biodiversitatea și Dezvoltarea Durabilă (la EBCD), Anya a fost una din stagiari selectați la Comitetul Economic și Social European (EESC). Cu experiență vastă în redactarea rapoartelor, articolelor și altor materiale scrise, Anya joacă un rol principal în asociația în tot ce ține de publicații și comunicarea. Totodată, datorită ei, si abilitaților sale organizaționale, sunt organizate mai multe evenimente precum conferințe, întâlniri tematice și instruiri la și cu Grădina Moldovei. Pasionată de domeniul relațiilor inter-personale, Anya conduce menținerea și dezvoltarea parteneriatelor și relațiilor publice ai asociației. : echipa noastrăE-mail: anya.bcoutinho@gmail.com

Mariana șeremet
Fondator al AO Grădina Moldovei, grădinar în sistem agroecologic familial
Absolventă a Facultății Gembloux Agro-Bio Tech (Belgia), Mariana deține un Master în Arhitectura Peisageră și are o experiență de lucru ca arhitect peisagist și urbanist (Master complementar la Universitatea din Liege, Belgia) la biroul de proiectare și cercetare Demeter. În paralel, de peste 12 ani, s-a format în autodidact la principiile permaculturii și agroecologiei cât și la păstrarea semințelor. Mariana este una din fondatorii AO Grădina Moldovei și directorul său executiv în perioada 2015-2022. Ea are experiență în cultivarea și înmulțirea plantelor (decorative și comestibile), este autoarea al primului și celui de-al doilea ghid de Agroecologie publicat de Grădina Moldovei și co-autoare al manualului practic de permacultură pentru micii producători.
Mariana asigură un rol important în asociație prin împărtășirea cunoștințelor sale în cadrul instruirilor, atelierelor sau vizitelor de studiu. Datorită ei și familiei sale, a fost posibilă înființarea băncii de semințe țărănești vii pe care AO Grădina Moldovei le-a donat în mai multe ocazii (e.g., evenimente organizate de parteneri, distribuții de semințe, librării de semințe).

Anatolii Albin
Membru al Asociației, consultant juridic
Jurist, consultant, antreprenor, activist și fost funcționar public. Absolvent al Facultății de Drept al Universității de Stat din Moldova, deține diplămă de Licență și Master în Drept Public. Anatol are peste 13 ani de experiență în agroecologie, colecționează, cultivă și păstrează semințe adaptate condițiilor locale, consultă pe domenii de grădinărit urban și rural.
În ”Grădina Moldovei” joacă rol important prin facilitarea relațiilor cu autoritățile publice, consultanță în domeniul politicilor și legislației pe subiecte precum organizarea internă, procesul decizional, transparență, autonomia și securitatea alimentară, mediu, acces la infrastructură, acces la pământ, drept la semințe, regimul fiscal, cooperarea locală și internațională și multe altele. Cu suportului lui Anatol, asociația participă la analiza, monitorizarea și elaborarea propunerilor de adoptare a politicilor publice menite să susțină și valorifice țăranii și fermieri care practică agroecologia.
Este un promotor al Drepturilor Țăranilor. Cu ajutorul și asistența lui Anatol, asociația a participat activ în susținerea la nivel de stat adoptării Declarației Națiunilor Unite pentru Drepturile Țăranilor și Țărăncilor adoptată de Adunarea Generală ONU la data de 17 Decembrie 2018 (UNDROP). Consideră că adoptarea UNDROP reprezintă un pas important în evoluția Drepturilor Omului.

Valeria Guznenco
Membru al Asociației, asistenta în implementarea proiectelor
Licențiată în Științe Pământului – Geografie, Universitatea de Stat din Moldova, Valeria a lucrat ca profesor de geografie și la moment este masterandă în Design Peisagistic și Spații Verzi la USM, Moldova. Autoarea principală cartografierii inițiativelor agroecologice din Moldova (în cadrul proiectului AE4EU) coordonată de Universitatea Agricolă Franceză ISARA, deținătoare de diplomă în design grafic, pasionată de estetica și frumusețea, Valeria joacă un rol important în implementarea proiectelor derulate de Grădina Moldovei, mai ales în aspecte ce țin de imaginea sa, comunicare și IT.