ORGANIZAREA CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE PE AGROECOLOGIE ÎN CADRUL ZILEI MONDIALE A ALIMENTAȚIEI

Agroecologia este o soluție ca sistemele alimentare să funcționeze mai bine pentru oameni și pentru mediul ambiant. Cum anume acest lucru poate fi pus în practică, s-a discutat la conferința internațională „Agroecologia: o oportunitate pentru agricultură și sisteme alimentare reziliente”, desfășurată de FAO Moldova, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, cu sprijinul  asociației obștești „Grădina Moldovei”.

Participanții au vorbit despre cele 10 elemente ale Agroecologiei și cum acestea pot fi puse în practică, în cadrul a câtorva prezentări făcute de Mariana Șeremet (Grădina Moldovei), Dr. Olga Burduniuc (Agenția Națională pentru Sănătate Publică), Dr. hab. Boris Boincean (Institutul de cercetări pentru culturile de câmp „Selecția”, Bălți), Ramona Dominicioiu (EcoRuralis, România), Carolina Starr (Oficiul regional FAO din Budapesta), etc.

La eveniment au fost prezenți și Tudor Robu, Reprezentantul adjunct al FAO în Moldova, Sergiu Gherciu, Secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Vladimir Bolea, Actual Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Angela Munteanu-Pojoga, Deputat FR și Secretar la Comisia parlamentara FR “Comisia drepturile omului și relații interetnice”.