Misiunea AO ’’Grădina Moldovei”

”Locul în care semințele (…și ideile!) prind viață”

Această frază stă la baza Asociației Obștești ’’Grădina Moldovei’’.

Dorim să creem un loc de inspirație dar și o rețea de împărtășire prin care să redăm viață și o nouă valoare pământului nostru bogat, delăsat și dezvelit.

’’Grădina Moldovei” se adresează tuturor cetățenilor; de la mic la mare – de la amatori la profesioniști – de la tradiționiști la ecologiști, punând la dispoziția lor o experiență adunată din mai multe țări, în domeniul grădinăritului biologic prin diverse metode (permacultura, rotația culturilor, alelopatia sau combinația judicioasă între plante, îngrășămintele verzi, biodinamia, etc.) respectuoase față de mediu și față de consumator.

Pentru viitor, ’’Grădina Moldovei’’ are trei obiective majore :

  1. Să creeze un ’’Centru de Instruire și Experimentare’’ a diverselor metode de grădinarit biologic unde vor fi organizate în decursul întregului an seminare, vizite și instruiri accesibile tuturor;
  2. Să adune, să păstreze, să înmulțească și să distribuie varietăți de legume, fructe și flori atît locale cît și din alte țări în structura a unei ’’Bănci de Semințe”;
  3. Să adune într-o ’’Bibliotecă Verde” informații despre toate aspectele grădinăritului biologic, să le traducă și să le publice, atît pe hîrtie cît în varianta electronică, sub formă de broșuri, fișe instructive, afișe, etc. accesibile publicului larg.

Simți și tu dorința de a prinde viață ?, atunci alătură-te ’’Grădinei Moldovei’’ pentru o trăire de neuitat.

Vă așteptăm cu drag!

DSC_0398